Wi-Fi kamere – pristupačan video nadzor za sve

Wi-Fi kamere – pristupačan video nadzor za sve

Jedna od najvećih briga današnjice je sigurnos. Bilo da brinete o tome šta vam rade djeca dok niste kući, da li vaši zaposleni zaista vrijedno rade i kada vi niste u kancelariji ili brinete zbog vrijednog nakita koji čuvate u kućnom sefu, Wi-Fi kamere su idealno rješenje za nadzor kuće i kancelarije.

Ukoliko budete zainteresovani za kupovinu Wi-Fi kamere javite nam se u kontakt formi na stranici ili nam se javite porukama na Facebooku ili Instagramu. Također možete nas pozvati na +387 61 288 413.

Zašto da vaš izbor bude Wi-Fi kamera

Ukoliko odnedavno ostavljate dijete sa bebisiterkom, vjerujem da ste barem jednom poželjeli da provjerite kako brine o njemu. Čak i ako su vam djeca dovoljno odrasla da mogu biti sama kod kuće, vjerovatno poželite da s vremena na vrijeme “bacite pogled” na njih. I naravno, s obzirom na sve što se danas dešava, oprez nikad nije na odmet. Također smo sigurni da ne postoji vlasnik psa, mačke ili nekog drugog ljubimca koji se barem jednom nije zapitao šta oni rade kad su sami u kući. Ako ste i vi o tome razmišljali, vjerovatno ste barem jednom pomislili: “Da mi je samo jedna kamera, da vidim šta se dešava.”

Mnogi su možda i ozbiljno razmišljali o ugradnji video nadzora, ali su odustajali zbog cijene. Upravo je ovo najveća prednost WiFi kamera, samostalne su i nije potrebno uložiti puno novca.

Sve ovakve kamere posjeduju slot za micro SD kartice, te vam NVR nije neophodan. MicroSD kartice mogu biti različitih kapaciteta, ali će svakako većina biti dovoljna za privremeno čuvanje dokaznog materijala u slučaju nastale štete. Naravno, imajte na umu da su video snimači opremljeni hard diskovima od najmanje 1TB, što je mnogo veći kapacitet od bilo koje kartice. Stariji snimci će se sa WiFi kamere brže brisati, ali istovremno snimke sa SD kartice možete jednostavno prebaciti na računar ili neki od online servisa. Zato važne snimke, posebno one koji se mogu upotrebiti kao dokaz, morate prebaciti što prije.

Jednostavnije kamere se bežično povezuju s vašim ruterom i omogućavaju vam prenos uživo preko smartphone aplikacije. One su idealan dodatak postojećem sistemu. Ukoliko želite samo da bacite pogled na djecu ili ljubimce dok vi niste kod kuće, ovakva kamera će vam biti sasvim dovoljna.

Servisi za gledanje uživo uglavnom su besplatni, dok se čuvanje snimaka online najčešće plaća kroz mjesečnu pretplatu.

Većina Wi-Fi kamera namjenjena je za unutrašnju upotrebu, ali postoje i one koje su otporne na različite vremenske uslove, pa će biti pogodne za spoljašnju montažu. Kamere za unutrašnju montažu uglavnom su opremljene zvučnikom i mikrofonom. Ovo vam omogućava da uvijek i čujete i vidite sve što se događa ali i da, u slučaju potrebe, druga osoba čuje vas. Dobra strana je i to što je većina ovih kamera atraktivnog dizajna, tako da se lijepo uklapaju u interijer modernog doma i kancelarije.

Zahvaljujući video nadzoru nastali su brojni zabavni video klipovi, ali su spriječene i mnoge štete. Ukoliko i vi želite da povećate svoju bezbednost, bez velikih ulaganja, javite nam se kako bi vas obezbjedili sa nekom od WiFi kamera. U videu ispod je jedan odličan primjer WiFi kamere, a to je model Dahua IMOU vanjska kamera sa Full HD snimanjem.
Osnovne karakteristike ovog modela: 1080P | H.265 | Noćni vid | Aktivno odvraćanje | PIR detekcija | Dvosmjerni razgovor | IP67 Vodootporan | Dvostruka antena 2×2 MIMO. Cijena ovakvog jednog modela je 210KM.

Preuzeto sa avmarket.rs