TOPLOTNE PUMPE 2022

TOPLOTNE PUMPE 2022

Kada se spomenu toplotne pumpe, svi prvo razmišljamo o grijanju, međutim, pored osnovne funkcionalnosti, toplotne pumpe obavljaju mnoge druge funkcije, uključujući kontrolu vlažnosti i klimatizaciju za rashlađivanje u toplim ljetnim danima. Toplotne pumpe ne stvaraju toplotu nego vrše transfer toplote, a to je tehnika koja je od vitalnog značaja za smanjenje troškova u usporedbi s ostalim vidovima grijanja.


Najbolje toplotne pumpe se proizvode u skladu sa strogim standardima koji potvrđuju njihovu sposobnost i performanse. Kako bi toplotna pumpa funkcionirala na način koji zadovoljava postavljene standarde, postoji nekoliko kvaliteta koji se ne smiju propustiti. To su kvalitete koje treba provjeriti prije nego što obavite nabavku toplotne pumpe.

Osnovne kvalitete uključuju:

Energetska efikasnost: Prilikom kupovine toplotne pumpe, neophodno je utvrditi da njena potrošnja energije ne prelazi normu. Moguće je utvrditi energetsku efikasnost toplotne pumpe pronalaženjem njene ocjene. Toplotne pumpe visokih performansi su ocijenjene energetskim razredom A+++; to uveliko pomaže u smanjenju stope potrošnje električne energije.

Pouzdanost: Najvažnije je pronaći toplotnu pumpu čiji je sistem veoma pouzdan, tako da se ne kvari često i nema tehničkih problema. Dodatne informacije o kapacitetu sistema toplotne pumpe uvijek su navedene u uputama proizvođača. Također uvijek možete zatražiti više detalja od proizvođača/distributera prije same kupovine.

Kompatibilnost sa vremenskim uslovima: Odlične toplotne pumpe treba da rade ispravno u različitim vremenskim uslovima i različitim regijama. Međutim, neka ekstremno hladna područja zahtijevaju toplotne pumpe sa pomoćnim sistemima grijanja.

Ostali bitni faktori koji se moraju uzeti u obzir uključuju da li su toplotne pumpe ekološki prihvatljive, prisustvo ili odsustvo zaštite od smrzavanja i njihove frekvencije grijanja/hlađenja.


Današnje tržište ima brojne toplotne pumpe.
Nabavka toplotne pumpe koja ispunjava standardne zahtjeve od nas traži temeljno znanje, često pod vodstvom stručnjaka.
SPRSUN toplotne pumpe koje mi imamo u ponudi su garancija da će na efikasan način zadovoljiti potrebe svakog klijenta. Osim toga, sve dolaze sa minimalno dvogodišnjim garantnim rokom.

Za sve moguće upite koje imate vezano za toplotne pumpe, možete nas kontaktirati putem naše Facebook stranice http://m.me/emelectronicsdoo ili na mail: prodaja@em-electronics.ba

This Post Has 4,427 Comments